Köp spinningcykel online | Träna hemma
Köp spinningcykel på nätet idag

Jämförelse spinningcykel med motionscykel

Det finns ett flertal effektiva träningsmaskiner för hemmabruk som ger dig en balanserad konditions- och styrketräning. Många anser att en motionscykel eller en spinningcykel ger den träning de eftersträvar. Båda dessa produkter får anses vara både nybörjarvänliga och prisvärda träningsredskap. Med hjälp av dessa utmärkta träningsredskap kan du nå dina personliga mål genom att träna regelbundet.


En spinningcykel liknar en vanlig motionscykel till utseendet, men de skiljer sig åt en del i konstruktionen, då de är tänkta för lite olika typer av träning. Det kan därför vara bra att veta vad som särskiljer dessa produkter innan man bestämmer sig för att köpa produkten i fråga. Läs mer om billig spinningcykel online.

Spinningcykeln används främst för den som avser att träna högintensivt under kortare intervaller. Detta ger en snabb förbränning av kalorier. Många tränar spinning i grupp på något av de gym som finns. Spinning i grupp ger ofta bra resultat, men kan i vissa fall kräva en hel del av den enskilde individen. Spinningcyklar är mycket mer stabilt konstruerade än vad en vanlig motionscykel är. Detta är rätt naturligt då syftet med spinning är att träna intensivt under hård belastning. Denna träningscykel liknar en tävlingscykel på många sätt, både vad gäller form och känsla. Motståndet regleras med en friktionsbroms. Träningen efterliknar de intervallmoment en tävlingscyklist upplever vid träning utomhus. För att klara av detta motstånd står utövaren ofta upp när denne tränar.

Köp spinningcykel online

Motionscykeln är mycket nättare i sin konstruktion och liknar mer en vanlig cykel. Ett träningspass på en motionscykel genomförs med fördel under längre tid och i ett lugnare tempo än vad som är fallet för ett spinningpass. En motionscykel passar alldeles utmärkt för den som har problem med leder eller har skadat sina muskler på grund av dess skonsamma egenskaper. Den fungerar också alldeles utmärkt att använda framför tv:n i hemmet. Motionscykeln väger ofta inte så mycket, vilket gör den lätt att flytta undan mellan träningspassen. Förutom att den passar bra för konditionsträning är den även ett perfekt sätt att värma upp inför ett hårt styrketräningspass.

Man kan alltså säga att en spinningcykel är en stabilare typ av träningscykel som har tagits fram för att kunna träna så likt en vanlig träning utomhus med en tävlingscykel som möjligt (med motlut och uppförsbackar). Reglage för motstånd, tyngden, annat utseende på styre och sadel skiljer sig åt mellan varianterna. En motionscykel har ofta digitala hjälpmedel, vilket spinningcyklar ej brukar ha. Spinningen är klart tuffare än träning med en vanlig motionscykel, där man ofta tränar längre och i ett lugnare tempo. De båda varianterna ligger rent prismässigt på ungefär samma nivå. Det som skiljer sig åt är främst hur man vill träna.


Det finns idag mängder med träningsredskap som hjälper oss att öka vår kondition och styrka. Om man vill kombinera relativt låga priser, med bra träningsresultat kan man med gott samvete rekommendera en träningscykel. Om man sen väljer en traditionell motionscykel eller en spinningcykel för sin träning är mer en fråga om målet med träningen. Står du i valet mellan dessa produkter är det bra om du läst igenom våra tips ovan innan du bestämmer dig att slå till och köpa din egen träningscykel.